La raó de ser de les ONG rau en transformar la societat global cap a una població responsable i activa. Tanmateix, una ONG, per sí sola, no pot aconseguir aquest objectiu, sinó que necessita d’altres entitats, normalment externes per a què li duguin a terme tan l’estratègia comunicativa i publicitària.
Un clar exemple seria Amnistia Internacional (AI) que aconsegueix des de fa anys solucionar els seus problemes de comunicació gratuïtament amb campanyes publicitàries impactants, com és el cas. D’aquesta manera, AI busca cridar l’atenció sobre l’abús dels drets humans.
He escollit aquest anunci sobre l’explotació infantil que a primera vista ja desquadra (des del nostre punt de vista interpretatiu europeu). A primera vista, s’observen fàbriques en producció, nens jugant a la vora del riu contaminat, treballant o recollint aigua per a la llar i una munió de diners que recorren el riu.
L’eslògan de la campanya és “We will never let money hide reality from us”, en català, nosaltres no permetrem que els diners ens amaguin la realitat. L’eslògan té una relació intrínseca amb la imatge, atès que es metaforitza la idea que rebutgen grans quantitats de diners per mostrar quina és la cruda realitat d’altres llocs del món on no es respecten els drets humans i no hi ha un mínim nivel de qualitat de vida.
Aquesta idea es veu reforçada amb el cos de text que apareix en un tamany més reduït: “we refuse money from multinational corporations and governments. Our organitzation is supported by donations only” (rebutgem els diners de multinacionals i governs. La nostra organització només accepta donacions).
Per tant, afirmen que no és una organització esbiaixada acord amb aquell qui disposi d’un maletí més voluminós, sinò que es nodreix només de les donacions caritatives.
Així, les ONG’s, a partir de campanyes gràfiques impactants, busquen dirigir-se ab homines per modificar les seves actituds fins arribar a assolir una eficiència cultural.
No hay comentarios:
Publicar un comentario