sábado, 2 de junio de 2012

Trainspotting, 1996.



“Elige la vida. Elige un empleo. Elige una carrera, elige una familia, elige un televisor grande que te cagas; elige lavadoras, coches, equipos de compact disc y abrelatas eléctricos.
Elige la salud: colesterol bajo y seguros dentales;  elige pagar hipotecas a interés fijo; elige un piso piloto. Elige a tus amigos.
Elige ropa deportiva y maletas a juego; elige pagar a plazos trajes de marca en una amplia gama de putos tejidos. Elige el bricolaje y preguntarte quién coño eres los domingos por la mañana; elige sentarte en el sofá a ver tele concursos que embuten la mente y aplastan el espíritu mientras llenas tu boca de puta comida basura.
Elige pudrirte de viejo cagándote y meándote encima en un asilo miserable siendo una carga para los niñatos egoístas y hechos polvos que has engendrado para reemplazarte. Elige tu futuro. Elige la vida.
Pero, ¿por qué iba yo a querer hacer algo así? Yo elegí no elegir la vida, yo elegí otra cosa. ¿Y las razones? No hay razones. ¿Quién necesita razones cuando tienes heroína?”   Trainspotting, 1996

En una de les sessions del curs parlàvem sobre les parts que ha de tenir una bona narració. Jo crec que la part més important de tota narració és el principi, la introducció. La part que et farà decidir si vols continuar el que has començat o no t’interessa i ho deixes.
Doncs bé, aquesta introducció de la pel·lícula Trainspotting, és un clar exemple de primera impressió per captar el públic. Quan Ewan McGregor comença a parlar ni tan sols t’esperes l’última frase de la introducció (“¿Quién necesita razones cuando tienes heroína?”), per tant, capta al públic des d’un principi “mostrant-li” que el que passarà en aquesta pel·lícula no s’ho esperaran. A més ja comença indicant que segurament anirà en contra dels tòpics de la societat actual (compra’t un cotxe, casa’t, paga impostos, etc), la qual cosa atreu molt públic interessat en estar d’acord amb el que diu, o en contra. 

Des del meu punt de vista, tota la pel·lícula en general, a part de tractar el tema de la heroïna molt profundament, és una molt bona visió del que són les amistats, la família, la justícia, l’oci, el dia a dia en general.

Conta amb gairebé un perfecte inici, una narració interessant i un final sorprenent i plaent a la vegada, perquè a l’espectador se li quedi un “bon sabor de boca”, que moltes vegades és el que més es recorda al cap i a la fi.

Des de l’any 1996 el cinema ha evolucionat molt, però crec que aquesta és una pel·lícula que per molts anys que passin seguirà causant impressió a tot aquell que la miri. Aquest és un mèrit que no es pot reconèixer en moltes pel·lícules.

Marta Sisó de Lara

No hay comentarios:

Publicar un comentario